موسسه حقوقی عدالت نو
حمید رضا کاکاوند
حمید رضا کاکاوند

حمید رضا کاکاوند وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز 1)هجده سال سابقه وکالت2) ده سال انجام امور تخصصی وکالت بانک صادرات و تخصص در دعاوی مربوط به امور بانکی و موسسات مالی و اعتباری3) کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی4)انجام دعاوی

ادامه

دسته بندی مطالب

مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

وکیل سفته

وکیل سفته
فهرست مطالب

وکیل سفته، وکیل وصول سفته

 وکیل سفته نسبت به کلیه امور مربوط به صدور تأمین خواسته و توقیف اموال مسلط است  و به شکل متعهدانه به پرونده ی مطروحه رسیدگی می‌کند، بدین جهت بهترین وکیل سفته را وکیلی می‌گوییم که در خصوص این سند تجاری دارای تخصص باشد و به شکل کامل نسبت به  قوانین مربوط به آن آگاهی داشته باشد.

سفته جزو اسناد تجاری است و اسناد تجاری به اسنادی گفته می شود که در امور تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بردارنده مبلغی در سر رسید معین که دارنده آن حق مطالبه آن را از متعهد آن دارد یا می تواند آن را به غیر منتقل کند.
طبق ماده ۳۰۷ قانون تجارت، سفته سندی تجاری است که به موجب آن امضاء کننده تعهد می‌کند مبلغی در موعد معین یا عندالمطالبه در وجه حامل یا شخص معین و یا به حواله کرد آن شخص کارسازی نماید.
در واقع سفته وسیله کسب اعتبار است. یعنی بیش از آن که مانند چک وسیله پرداخت و جایگزین وجه نقد و پول باشد به عنوان یک وثیقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر چند دارای ویژگی پرداخت هم می باشد. اما امروزه کسی از سفته به جای پول یا به جای چک استفاده نمی کند.

انواع سفته

  • سفته جهت ضمانت و حسن انجام کار

گاهی پیش می‌آید که به هنگام انعقاد قرار دادهای کاری و به این جهت که شخص مقابل کار محول شده را به‌درستی و کامل انجام دهد شخص کارفرما به‌عنوان تضمین انجام آن کار سفته‌ای از شخص مقابل دریافت می‌نماید و به این شکل شخص صادرکننده تعهد می‌دهد تا  ضمن قرارداد، کار را به‌درستی و کامل انجام دهد.

  • سفته حسن انجام کار

استفاده از آن به‌عنوان تضمینی برای حسن انجام کار شخص یک عمل کاملاً عرفی و متداول از جانب شرکت‌ها و مؤسسات به جهت تضمین حفظ  اسرار و اطلاعات موجود است به این شکل که شخصی که طبق قرارداد کار در آن شرکت و مؤسسه مشغول بکار می‌شود  با دادن و اشاره به این که آن  را به جهت حسن انجام کار صادر کرده است آن را به کارفرما تحویل داده و به این شکل ضمانت می‌دهد که کار خود را به‌درستی  و با حفظ اسرار آن محل انجام دهد.

  • سفته برای پرداخت وام

این نوع از سفته‌ها به‌عنوان تضمینی برای باز پرداخت وام  داده می‌شوند به این صورت که بانک‌ها و مؤسسات قرض‌الحسنه‌ای که وام می‌دهند جدای از سایر شرایطی که برای شخص وام‌گیرنده قرار می‌دهند از شخص متقاضی وام خواستار معرفی ضامن می‌شوند حال شخصی که به‌عنوان ضامن خود را معرفی می‌نماید باید به جهت ضمانت از شخص وام‌گیرنده در خصوص  پرداخت  وام دریافتی، تعدادی سفته را با توجه به درخواست آن بانک و مؤسسه به جهت ضمانت صادر می‌نماید و به‌نوعی تضمین می‌دهد که اگر شخص وام‌گیرنده وام را نپردازد او مسئول پرداخت وام خواهد بود.

کاربرد سفته در موقعیت‌های متفاوت:

  • برای دریافت وجه در مدت‌زمان کوتاه
  • برای تضمین در معاملات مهم تجاری(میان بانک‌ها و یا معاملات تجاری و بین‌المللی)
  • به‌منظور تضمین اعتبار(ممکن است از شما برای کسب اعتبار و استخدام در یک شرکت درخواست سفته نمایند، که کم‌خطرترین راه استفاده از آن به‌عنوان تضمین محسوب می‌شود).

در هر برگ سفته باید قسمت‌های مربوط به موارد ذیل پر شود:

  1. نام متعهد
  2. نام بستانکار
  3. محل اقامت
  4. محل پرداخت
  5. سررسید یا تاریخ پرداخت
  6. تاریخ صدور
  7. مبلغ به حروف
  8. مبلغ به عدد
  9. شماره سری
  10. مهر یا امضا

مراحل مطالبه سفته در صورت عدم پرداخت چیست؟

شخص دارنده سفته زمانی که تاریخ سررسید می‌رسد می‌بایست آن را مطالبه نماید حال اگر مبلغ درج شده در تاریخ مقرر پرداخت نگردید در این صورت شخص دارنده مهلت دارد که  ظرف مدت ده روز از تاریخ سررسید آن را واخواست نماید. به این صورت که شخص دارنده باید برگه واخواست را که به شکل برگه‌های چاپی هستند را از بانک یا مجتمع‌های قضایی محل سکونت خود تهیه نماید و در آن رونوشت کاملی از سفته را نوشته و سپس توسط شخص دارنده امضا می‌گردد و به دستور دادگاه به شخص صادرکننده ابلاغ می‌شود.

در این جا شخص واخواست کننده که در واقع دارنده ی سفته است می‌تواند درخواست تأمین خواسته نماید؛ یعنی  اموال شخص صادرکننده  را پیش از رسیدگی و صادرکردن حکم توقیف نماید. در این خصوص نیز  شخص دارنده می‌تواند به‌جای آن که خود اقدام به گرفتن سفته نماید از وکیل سفته که  وکیل پایه یک دادگستری است و در این مورد تخصص دارد کمک بگیرد به این صورت که با انعقاد قرارداد وکالت کلیه امور مربوطه را به وکیل پایه یک دادگستری  بسپارد تا به کلیه امور مربوط به مطالبه وجه رسیدگی نماید.

با کارگران و کارمندان خود منعقد میکنند، آن هم به دلیل اینکه یکی از اهرم های فشار بر روی کارگران برای درست انجام دادن وظایف محوله است گرفتن سفته از آنها می باشد که در این خصوص دعاوی متعددی در دادگاه ها مطرح می شوند.

برای مطالبه وجه سفته چه زمانی و به کجا باید مراجعه کنیم؟

روی کلیه سفته ها دو نوع تاریخ درج شده است. یکی تاریخ صدور و دیگری تاریخ سررسید. وقتی صادرکننده یا متعهد سفته اقدام به تنظیم و صدور سفته می کند امکان دارد تمام قسمت های سفته از جمله دو تاریخ فوق را تکمیل کرده باشد. در واقع روزی که صادر کننده سفته را صادر می کند باید تاریخ همان روز را در قسمت صدور درج کند که نشان دهنده آن است که صادر کننده در آن تاریخ در قید حیات بوده و زنده است و دارای اهمیت قانونی می باشد، یعنی عاقل و بالغ است و ورشکسته نبوده. در بعضی مواقع هم شاید شما سفته ای را از صادر کننده دریافت کنید که فقط امضای وی روی سفته نقش بسته باشد. در این حالت در رویه عملی محاکم دارنده سفته می تواند قسمت تاریخ را تکمیل کند اما اگر خلاف آن ثابت شود عواقب آن برعهده دارند می باشد مگر اینکه سوءنیتی نداشته و دارنده قانونی آن باشد مانند سفته های بدون تاریخی که وام گیرندگان به بانک تسلیم می کند.

حالا برای مطالبه وجه سفته باید چه کنیم؟

برای مطالبه سفته تاریخ صدور آن ملاک عمل دادگاه ها و شورای حل اختلاف نیست، بلکه ملاک عمل موعدی است که دارنده و ذینفع سفته می تواند وجه آن را مطالبه کند و آن زمانی که تاریخ سررسید سفته فرا رسیده باشد یعنی تاریخی که در خط دوم صفحه درج می شود ممکن است تاریخ صدور قبل از تاریخ سررسید باشد اما در هر حال تاریخ مطالبه و یا هر اقدام حقوقی برای الزام صادر کننده به پرداخت وجه سفته بر اساس تاریخ سررسید آن می باشد.

اهمیت تاریخ سررسید از آن جهت است که اگر صادر کننده به تعهداتش عمل نکند وقتی دارنده می خواهد سفته را به اجرا بگذارد و وجه آن را مطالبه کند می‌تواند ظرف ده روز از تاریخ سررسید سفته آن را واخواست کند و ظرف یک سال از تاریخ سر رسید اقامه دعوا علیه صادرکننده و سایر مسئولین سفته نماید. در این حالت حتی قبل از اقامه دعوای همزمان با آن می تواند اموال و وجوه صادرکننده و ظهرنویس را توقیف نماید.

نکته: توجه کنید اگر سفته ظرف ده روز از تاریخ سررسید واخواست نشود امکان استفاده از شرایط تامین خواسته یعنی توقیف اموال مهیا نیست مگر اینکه حدود ۱۰ درصد از ارزش سفته را به عنوان خسارت احتمالی به صندوق سپرده دادگستری واریز کند.

واخواست سفته چیست ؟

واخواست سفته اقدامی است از سوی دارنده سفته که برای توقیف اموال صادر کننده ضروری است. واخواست در فرم های مخصوص انجام می‌شود و مرجع خاصی برای این کار پیش بینی شده که برای مثال در تهران در مجتمع قضایی شهید بهشتی واخواست کلیه سفته ها انجام می شود که به نوعی شبیه برگشت زدن چک است اگرچه با آن تفاوت دارد زیرا اگر چک برگشت زده نشود امکان طرح دعوا نیست ولی سفته بدون واخواست هم قابل مطالبه است.
برای مطالبه وجه سفته با توجه به مبلغ و سقف درج شده روی سفته که در حاشیه سمت چپ آن قابل رؤیت است باید اقدام کنید. برای مثال اگر مبلغ ۲۰ میلیون تومان باشد چه یک فقره چه بیشتر و از سوی یک شخص صادر شده باشد باید در شورای حل اختلاف محل اقامت صادر کننده یعنی خوانده دعوا اقدام به طرح دعوا کنید و اگر وجه سفته بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد در دادگاه عمومی حقوقی طرح دعوا نمایید. هزینه دادرسی در دادگاه ۳/۵ درصد مبلغ سفته است و در شورا نصف آن مورد محاسبه قرار می گیرد.

نکته: اگر سفته جعلی باشد ناگزیر باید اقدام به شکایت کیفری به عنوان جعل و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری کنید در غیر این صورت به صرف پرداخت نشدن وجه سفته نمی‌توانید شکایت کیفری مطرح کنید.

چه کسانی می توانند تقاضای مطالبه وجه سفته نمایند؟

روی سفته در خط سوم جایی پیش بینی شده برای “حواله کرد” که مقابل آن یک فضای خالی است. در زمان صدور حکم ممکن است صادر کننده اسم گیرنده را بنویسد یا صرفاً کلمه حامل را درج کند. هر شخص که نام او مقابل عبارت حواله کرد نوشته شده ذینفع سفته می باشد و اگر به جای اسم کلمه حامل درج شود در این صورت هر کسی که سفته در اختیار اوست ذینفع آن به حساب می آید. بنابراین فقط ذینفع سفته و یا وکیل او می تواند برای مطالبه وجه سفته علیه صادرکننده یا ظهرنویس آن (یعنی کسی که آن را پشت نویسی کرده) در دادگاه یا شورای حل اختلاف اقامه دعوا کند. حال اگر ذینفع فوت کند تمام وراث می توانند به جای متوفی اقدام کنند و اگر ذینفع کودک یا صغیر باشد ولی یا قیم او باید اقدام به طرح دعوا کند.

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
مسترد ننمودن چک یا سفته | نکاتی در باره سپردن سفته

نکته مهم: کسی که دارند سفته است باید واقعا و قانونا طلبکار باشد والا ممکن است با دفاع و مستندات ارائه شده از سوی صادر کننده، دعوای او رد شود و ثابت شود که صادر کننده سفته بدهی یا تعهد خودش را قبلا انجام داده است که در این صورت دارنده نه تنها ذینفع نیست بلکه باید لاشه سفته را به صادر کننده پس بدهد.

مسئول پرداخت وجه سفته کیست؟

•  روی سفته‌ چند قسمت پیش بینی شده که مربوط به صادر کننده است و در هنگام صدور باید با دقت کامل تنظیم شود و گیرنده سفته باید در هنگام دریافت سفته با آنها توجه کافی کند.

• در ابتدای خط دوم سفته اشاره به متعهد یا متعهدین سفته شده است، به این معنا که صادر کننده و متعهد سفته و به عبارتی مسئول پرداخت وجه ممکن است یک نفر یا چند نفر باشند و گاهی اوقات ممکن است متعهد سفته یک شخص حقوقی مانند یک شرکت یا موسسه باشد.

• مشخصات صادر کننده و مسئول پرداخت وجه سفته در کادر مستطیل پایین سفته و باید بر اساس مشخصات کارت ملی و شناسنامه نوشته شود تا بعدا در هنگام طرح دعوا با ایراد مواجه نشوید که در این قسمت سه چیز پیش بینی شده

  1. اول نام متعهد
  2. دوم محل اقامت
  3. سوم محل پرداخت

• دارنده سفته باید در نشانی محل اقامت صادر کننده و متعهد سفته اقدام به اقامه دعوای مطالبه وجه سفته نماید.

• برخی از افراد به دلیل ناآگاهی این قسمت را خالی گذاشته و صرفاً در پایین سفته سمت راست زیر امضاء نام خود را می نویسند که از نظر قانونی ایرادی ندارد اما برای گیرنده بهتر است هیچ قسمتی از صفحه خالی نباشد. البته خالی بودن تاریخ سر رسید سفته برخی اوقات دارای مزایایی است که به‌ نفع دارنده است زیرا همان طور که قبلا اشاره شد اگر میخواهیم اموال صادرکننده یا متعهدین سفته را توقیف کنیم نباید بیش از ده روز از تاریخ سررسید سفته گذشته باشد زیرا اگر سفته قدیمی باشد و بیش از ۱۰ روز از آن بگذرد برای توقیف اموال باید مبلغی به عنوان خسارت احتمالی به صندوق دادگستری واریز کنید.

•  با این توضیح متعهد اصلی و مسئول پرداخت وجه سفته کسی است که روی سفته را امضا می کند اما غیر از متعهد اصلی افراد دیگری که در نقل و انتقال سفته نقش داشته اند نیز مسئول پرداخت وجه سفته به صورت تضامنی می باشند یعنی هر یک از آن‌ها باید از عهده پرداخت تمام وجه سفته برآیند. مانند ضامنین و ظهرنویس.

• از جمله مسئولین سفته کسانی هستند که اصطلاحا به آنها ظهرنویس گفته می شود، ظهرنویسی زمانی اتفاق می افتد که دارنده اول سفته می خواهد آن را به شخص ثالثی انتقال دهد که باید پشت سفته را دو امضاء بزند و نام خود را بنویسد که به این عمل ظهر نویسی گفته می شود. حتی اگر ظهرنویسی به صورت حامل صادر شده باشد بهتر است موقع دریافت آن از دارنده از او بخواهید که پشت آن را امضا بزند و گرنه علیه او نمی توانید اقامه اقامه دعوا کنید.

•  علاوه بر ظهرنویس ممکن است شخص دیگری به عنوان ضامن پشت سفته را امضاء بزند که در واقع ضامن پرداخت وجه سفته شود. ضامن برای موقعی است که گیرنده اطمینان کافی و شناختی از صادرکننده و ظهرنویس ندارد و از او میخواهد که فردی را به عنوان ضامن معرفی کند و باید یک امضا در پشت ثبت نام خود را بنویسد و حتماً قید کند که ضامن چه کسی است وگرنه ضامن صادر کننده فرض می‌شود و همیشه مسئولیت پرداخت وجه آن سفته را دارد. اما اگر ضامن شخصی که ظهرنویسی کرده است باشد و از تاریخ سر رسید آن بیش از پانزده روزه یا ۴۵ روز یا ۴ ماه بسته به محل صدور آن گذشته باشد دیگر امکان اقامه دعوا علیه ظهرنویس و ضامن او نمی باشد.

وکیل سفته
وکیل سفته

ویژگی هایی بهترین وکیل سفته

ویژگی هایی که بهترین وکیل سفته در تهران در امور وصول سفته باید داشته باشد تا بتواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع نماید به شرح زیر است.

• تسلط به انواع اسناد تجاری و رسمی مانند سفته، برگه سهام، چک

• مسلط بودن بر پروسه صدور قرار تامین خواسته و همچنین نحوه توقیف اموال

• مهارت داشتن در دفاع از چک کیفری و جلوگیری نمودن از حقوقی شدن چک در دادگاه

• دفاع عادلانه و عاقلانه در جلسه دادگاه از موکل

•  پیگیری نمودن مستمر پرونده

مدارک لازم برای درخواست مطالبه وجه سفته چیست؟

قبل از هر چیز باید یک دادخواست مناسب و حقوقی توسط یک وکیل و مشاور حقوقی تنظیم شود تا به همه جنبه های موضوع دعوا اشاره شود. اگر دسترسی به وکیل ندارید از قسمت عریضه نویسی مستقر در دادگاه یا شورای حل اختلاف کمک بگیرید.
توجه کنید در هر دادخواستی یک قسمت با عنوان ضمایم و دلایل درج شده که شما با توجه به موضوع دعوا باید این قسمت را تکمیل کنید. همچنین برای مطالبه وجه سفته باید مدارک زیر را تهیه و ضمیمه دادخواست کنید و نام آنها را در قسمت دلایل و ضمایم بیاورید.

  • کپی برابر اصل سفته و پشت آن
  • کپی برابر اصل  واخواست سفته( اگر واخواست کرده اید)
  •  کپی برابر اصل مستنداتی که بر اساس آن سفته را دریافت کرده اید
  • کپی برابر اصل کارت ملی خواهان
  •  اصل وکالت نامه (اگر وکیل دارید)
سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
اسناد تجاری مورد وثیقه بانکها ( چک و سفته )

نکته: اگر قصد دارید اموال متعهد و صادر کننده صفحه را توقیف کنید و در قسمت خواسته دادخواست، علاوه بر مطالبه وجه سفته تقاضای تامین خواسته کنید. در این صورت پس از پذیرش دادخواست و ارجاع آن به شعبه یک لایحه (یعنی نوشته ای) اموال بدهکار را معرفی کنید و اگر اموال او را نمی‌شناسید تقاضای استعلام سه گانه زیر را مطرح نمایید تا اگر مالی به نام اوست توقیف حقوقی و سندی شود، یعنی دیگر قابل نقل و انتقال تا پایان دادرسی و اجرای حکم آن نباشد.

استعلامات سه گانه به شرح زیراست:

  •  استعلام از بانک مرکزی که حدود شش ماه طول می‌کشد.
  •  استعلام از اداره راهور بعنی پلیس راهنمایی و رانندگی
  •   استعلام از اداره کل ثبت استان مربوطه

پس از ارجاع به شعبه، وقت رسیدگی تعیین می شود که در صورت حضور طرفین دعوا و احراز مدیون بودن متعهد، وی محکوم به پرداخت وجه سفته و خسارت دیرکرد و خسارت دادرسی می‌شود و اگر بدهی خود را نپردازد اموال او توقیف می شود و اگر اموال نداشته باشد به درخواست طلبکار بازداشت و حبس می شود مگر این که بدهکار ادعای اعسار به تقسیط کند که در نهایت در صورت اثبات و احراز، محکوم به پرداخت اقساطی بدهی موضوع وجه سفته می‌‌گردد.

مراحل توقیف اموال با سفته

در خصوص این که شخص دارنده ی سفته برای توقیف اموال چه اقداماتی را باید طی نماید باید بیان داشت که ابتدا از طریق بانک و یا مجتمع قضایی اقدام به واخواست می‌نماید و سپس برای اقامه دعوا و توقیف اموال شخص صادرکننده، خود و یا وکیلی که ضمن قرارداد وکالت کار را به آن سپرده است  به دادگاه محل ایفای تعهد یعنی پرداخت وجه و یا دادگاه محل اقامت صادرکننده سفته یا دادگاه محل وقوع عقد مراجعه  می‌نمایند  و دادخواست خود را مبنی بر مطالبه وجه  از صادرکنندة آن به دادگاه ارائه  می‌دهند و بعد از رسیدگی به پرونده و صدور حکم دادگاه مبنی بر الزام پرداخت وجه سفته از طریق واحد اجرای احکام می‌توانند آن را به اجرا گذاشته و اموال شخص صادرکننده را توقیف و همان‌طور که در بالا گفته شد می‌تواند در این خصوص از شخص وکیل پایه یک دادگستری متخصص در  این زمینه راهنمایی بگیرد.

مقالات پیشنهادی :

بهترین وکیل دعاوی بانکی در تهران

نحوه درخواست خسارت تاخیر تادیه سفته

دارنده ی سفته می‌تواند بعد از آن که اقدام به واخواست سفته کرد و دادخواست خود را مبنی بر مطالبه وجه به دادگاه ارائه داد تقاضای دریافت خسارت تأخیر تأدیه نماید و به شکل قانونی این خسارت به دارنده ی سفته تعلق می‌گیرد که ملاک دادگاه در رابطه با خسارت تأخیر تأدیه از تاریخ ثبت واخواست است.

نحوه ی طرح دعوا در دادگاه برای استرداد لاشه سفته

در خصوص استرداد لاشه سفته ابتدا باید بیان داشت زمانی که شخص صادرکننده  به جهت تضمین انجام تعهد خود سفته‌ای را صادر می‌نماید باید در اثنای  انجام کار متعهد شده  مدارکی  مبنی بر انجام تعهد خود جمع‌آوری نماید چرا که اتمام دورة کار شخص صادرکننده سفته مبنایی برای بی‌اثر شدن آن از لحاظ قانونی نمی‌باشد. کارفرمای شخص می‌تواند از سفته استفاده کرده و با طرح دعوا در محاکم حقوقی ادعایی مبنی بر عدم انجام تعهد شخص صادرکنندة سفته نماید و به این شکل خواستار  مبلغ سفته از محاکم حقوقی با ارائة دادخواست مبنی بر پرداخت  وجه آن شود.

با توجه به این که امکان دارد این موضوع اتفاق بیفتد برای صادرکننده ی سفته این اختیار قانوناً گذاشته شده است که ابتدا اظهارنامه‌ای مبنی بر استرداد لاشه سفته برای کارفرمای خود ارسال نماید چنانچه شخص دارنده سفته از استرداد لاشه سفته  در موعد تعیین شده در اظهارنامه استنکاف ورزد شخص صادرکننده  می‌تواند با مراجعه به دفاتر قضایی اقدام به ثبت دادخواست مبنی بر استرداد لاشه سفته نماید و بعد از آن این دادخواست به مراجع حقوقی ارسال گردیده و بعد از تعیین جلسه رسیدگی روند پیگیری آغاز می‌گردد.

مرجع حقوقی که در این مورد  صالح به رسیدگی به دعوای استرداد لاشه است  دادگاه  عمومی محل اقامت خوانده؛ یعنی دارنده ی سفته و شورای حل اختلاف است که زمانی که مبلغ درج شده در سفته بالای بیست میلیون تومان باشد دادگاه عمومی حقوقی صالح به رسیدگی است و در مبالغ زیر بیست میلیون تومان شورای حل اختلاف صالح است.

وکیل وصول سفته
وکیل وصول سفته

ویژگی های وکیل سفته

وکیل سفته، وکیل پایه یک‌پایه دادگستری است که با توجه به مواردی که بیان شد باید شخصی آگاه به موضوعات مربوط به اسناد تجاری باشد و به‌صورت مستمر اطلاعات خود را در این زمینه و کلیه موارد مربوط به قوانین حقوقی ایران بروز نماید و وکیل با توجه به تعهدی که نسبت به موکل خود دارد با تمام تلاش و سعی خود روند پیگیری پرونده ی مطروحه را دنبال نماید تا در مواقع لزوم اقدامات متناسب به شرایط را انجام دهد.

هزینه وکیل سفته چقدر است؟

حق‌الوکاله وکیل با توجه به نوع پرونده مطرح شده و میزان سختی و پیچیدگی که دارد تعیین می‌شود و میزان آن با توافق میان وکیل و موکل تعیین خواهد شد و الزامی در خصوص تعیین یک تعرفه قانونی وجود ندارد و طرفین می‌توانند مطابق با آن چه در عرف جامعه وجود دارد و یا خارج از آن میزان حق‌الوکاله وکیل را تعیین نمایند، در این خصوص و برای تعیین میزان هزینه‌های دعاوی سفته می‌توانید با وکیل سفته مؤسسه حقوقی فرهنگ تفاهم مشاوره داشته باشید تا به بهترین شکل راهنمایی شوید.

بهترین وکیل سفته در تهران

شما می‌توانید برای مطرح‌کردن دعوای مطالبه سفته از وکیل متخصص در این زمینه یاری بطلبید، وکیل مؤسسه فرهنگ تفاهم با اشراف و آگاهی کامل نسبت به قوانین مربوط به سفته می‌تواند به بهترین شکل اقامه دعوا نماید چرا که انتخاب وکیل درست و آگاه در این زمینه می‌تواند بهترین تصمیم برای رسیدن به حق شما باشد.

وکیل متخصص دعاوی سفته

وکیل سفته در اولین قدم مانند دیگر وکلای پایه یک دادگستری تحصیلات اولیه و تکمیلی خود را در رشته حقوق به اتمام رسانده و پروانه وکالت خود را از کانون وکلای دادگستری دریافت کرده است. یک وکیل متخصص وصول سفته موظف است که مدت زمان صدور حکم علیه صادر کننده را کاهش دهد و به دلیل اینکه وکیل متخصص وصول سفته به مفاد قانونی به خوبی آشنایی دارد و راه های وصول سفته را میداند می‌تواند شخصاً به جرم موکل خود برای واخواست سفته اقدام نماید.

اما تفاوت وکیل متخصص دعاوی سفته با دیگر وکلای دادگستری در تخصصی است که در امور اسناد تجاری دارد. وکیل سفته یکی از متبحر ترین افرادی است که در زمینه رسیدگی به پرونده های اسناد تجاری به خصوص سفته تخصص دارد و تحصیلات تکمیلی خود را نیز در گرایش حقوق تجارت گذرانده است.
همه افراد خواستار این هستند که پرونده حقوقی آنان در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین نحو ممکن به نتیجه برسد. برای این امر باید وکیل متخصص با موضوع پرونده خود را پیدا کنید. در نتیجه با سپردن پرونده خود به یک وکیل مرتبط با موضوع پرونده هم می‌تواند سرعت اجرای وصول سفته را بالا ببرد و هم اینکه با تخصص کاملی که او بر روی مفاد قانونی دارد می تواند شما را سریعتر به نتیجه دلخواه برساند زیرا  وکیل سفته تنها می تواند به جریان پرونده هایی رسیدگی کند که موضوع اصلی آنان تخصصا در مورد سفته و اسناد تجاری وابسته به آن می باشد.

نقش وکیل متخصص در وصول سفته

• مدت زمان صدور حکم علیه صادر کننده سفته با گرفتن وکیل وصول سفته کمتر می شود.

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
حضانت فرزندان | آنچه در مورد حضانت فرزند باید بدانیم

•  به دلیل آشنایی و تخصصی که وکیل به مفاد قانون و راه های وصول سفته دارد می تواند شخصا به جای موکل خود برای واخواست سفته اقدام کند.

•  عدم نیاز به حضور شاکی پرونده و یا همان خواهان در دادگاه به دلیل وجود وکیل.

• در صورتی که صادر کننده سفته برای پرداخت مبلغ سفته دلیل موجه ای نداشته‌ باشد، وکیل وصول سفته به دلیل آگاهی که به روند توقیف اموال دارد، می تواند قبل از انتقال اموال آن ها را توقیف و برای مزایده و فروش معرفی کرد.

• هزینه وکیل برای سفته معقول تر است نسبت به هزینه هایی که با عدم آگاهی به نتیجه ای هم نرسد.

• زمانی که شخص موکل وقتی برای دریافت مبلغ سفته دچار مشکل شود و برای این مدت زمان هم طلب خسارت و ضرر و زیان کرده باشد، وکیل وصول سفته می تواند دادخواست خسارت تاخیر را جداگانه از دادگاه درخواست کند.

• گرفتن حکم جلب با دلیل و ادله محکم از دادگاه شخصا کاری بسیار دشوار است اما با حضور وکیل وصول سفته این روند جلب می تواند به راحتی صورت گیرد.

مشاوره با وکیل سفته در تهران:

مراحل وصول سفته توسط وکیل

در صورتی که قصد دارید سفته توسط وکیل وصول و یا به اجرا گذاشته شود می توانید مراحل زیر را انجام دهید.

• در صورتی که نسبت به وصول مطالبات خود نیاز به وقت مشاوره حضوری یا تلفنی با وکیل متخصص دارید (برای دریافت مشاوره به صورت تلفنی و حضوری از وکیل سفته در تهران، با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمائید.)

• پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل، جزئیات پرونده را برای وکیل شرح داده و چنانچه مدارکی برای اثبات ادعای خود و یا دفاع از خود دارید به وکیل تحویل داده و وکالتنامه وکیل را امضاء کنید. بعد از آن وکیل برای انجام و مراحل کارها تا رسیدن به حکم دادگاه پیگیر امور شما خواهد بود.

بهترین وکیل سفته

هر یک از وکلا در زمینه حقوقی یا کیفری خاصی مشغول به فعالیت هستند که وکیل تجاری یا چک نیز یکی از آن ها است. وکیل مالی و اسناد تجاری به صورت کاملا رسمی در حوزه مالی و اسناد تجاری مشغول به کار هستند. این وکلا می توانند اقدامات مختلفی را انجام دهند که از جمله آن ها می توان به مطالبه وجه چک و سفته، مطالبه ثمن معامله، مطالبه وجه بر مبنای رسید عادی، فک رهن، صدور قرار تامین خواسته و … اشاره نمود.

هزینه وکیل سفته

افرادی که بخواهند با مراجعه به مراجع قضایی به وصول سفته و چک های خود بپردازند برای آنکه بتوانند سریع تر به حق خود دست یابند بهتر است که از وکیل سفته مشاوره بگیرند. هزینه وکیل برای سفته هم به عوامل مختلفی و مهمی مانند رزومه وکیل، میزان آگاهی و تخصص وی و همچنین تسلط بر امور قانونی و روند رسیدگی آن در دادگاه بستگی دارد. البته آیین نامه هایی برای تعرفه دستمزد وکلا وجود دارد که تمامی وکلا بر اساس آن باید طبق آن عمل نمایند و نباید تقاضای حق الوکاله بیشتری داشته باشند.

پرسش و پاسخ های رایج مربوط به مطالبه وجه سفته

برای مطالبه وجه سفته از یک شرکت از چه کسی باید شکایت کنیم؟

چنانچه صادرکننده و متعهد سفته شرکت و شخص حقوقی باشد باید در دادخواست قسمت خوانده نام شرکت نوشته شود و به اسم مدیر عامل اشاره گردد وگرنه دعوا رد می شود.

اگر چند فقره سفته از کسی داشته باشیم به جمع آنها بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد برای طرح دعوا به کجا باید مراجعه کنیم؟

دارنده و طلبکار سفته به اختیار خود می تواند به صورت یک جا در دادگاه محل اقامت خوانده طرح دعوا کند و یا به صورت جداگانه نسبت به بعضی از سفته ها طرح دعوا مطرح نماید که در این صورت اگر مبلغ سفته کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد باید در شورای حل اختلاف محل اقامت خوانده دعوا مطرح گردد.

اگر سفته فقط امضا داشته باشد و تاریخ صدور و سررسید روی آن درج نشود،می توان علیه صادرکننده‌ یا سایر مسئولین سفته اقامه دعوا کنیم؟

بعد منع قانونی وجود ندارد، اما برای اقدام حقوقی حتما باید تاریخ سررسید سفته درج شود و این عمل جعل محسوب نمی‌شود مگر اینکه سفته به صورت امانت در اختیار دارنده باشد که با این کار مرتکب خیانت در امانت و سوءاستفاده از سفید مهر یا سفید امضا شده است.

اگر اقامتگاه صادرکننده سفته در شهری غیر از محل اقامت دارنده باشد برای طرح دعوا به کجا باید مراجعه شود؟

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی هم در محل اقامت خوانده و هم در محل انجام تعهد می توان مبادرت به طرح دعوا نمود اما دیده می‌شود که در برخی از مراجع قضایی و شوراها ملاک را محل اقامت خوانده می دانند بنابراین دارنده نمی‌تواند در حوزه قضایی در محل سکونت خود طرح دعوا کند.

مهلت اقامه دعوا علیه ظهرنویس سفته چه مدت است؟

اگر محل صدور و وصول آن در یک شهر باشد ظرف ۱۵ روز از تاریخ سررسید سفته می توان علیه ظهرنویس اقامه دعوا نمود و اگر محل صدور و وصول آن در دو شهر باشد ظرف ۴۵ روز از تاریخ سررسید سفته می توان اقامه دعوا نمود و اگر محل صدور سفته خارج از ایران باشد و محل وصول داخل ایران، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ سررسید می‌توان علیه ظهرنویس طرح دعوا نمود وگرنه دعوا علیه ظهرنویس امکان پذیر نمی باشد

چک بهتر است یا سفته؟

توجه به شرایط قانونی و ضمانت اجراهای متفاوتی که برای چک پیش‌بینی‌شده گرفتن چک در معاملات بهتر از سفته است چون چک از طریق حقوقی ،کیفری و ثبتی قابل وصول است اما سفته فقط از طریق حقوقی قابل پیگیری است.

پرداخت وجه سفته با کیست؟

بر عهده متحد اصلی و ظهرنویس و ضامن می باشد.

آیا برای مطالبه سفته انجام واخواست الزامیست ؟

خیر مگر اینکه ذینفع بخواهد اعمال متعهد و مسئول سفته و متعهد را توقیف کند که به آن تامین خواسته گفته می شود.

‏ اگر صادرکننده سفته فوت کند تکلیف دارنده و ذینفع آن چیست؟

اگر تاریخ صدور سفته قبل از فوت صادر کننده باشد و هر روز سرش رسیدش نرسیده با فوت صادرکننده کلیه بدهی‌های حال می شود و دارنده باید علیه ورثه قامه دعوا کند از اموال متوفی بدهی او را بپردازند.

آیا صرف وجود سفته در اختیار کسی دلیل بر بدهکاری صادر کننده است؟

بله، اصل بر مدیون بودن است مگر اینکه خلاف آن با اسناد و مدارک ثابت شود مانند این که سفته بابت تضمین انجام کاری و تخلیه محل استیجاری بوده که شخص تعهدش را انجام داده یا مستاجر ملک را تخلیه کرده است که دارنده، طلبکار وجه سفته نمی باشد و باید آن را برگرداند .

در سفته می‌توان دعوای کیفری مطرح نمود؟

خیر سفته صرفاً ضمانت اجرای حقوقی دارد و از راه کیفری نمی‌توان نسبت به مطالبه حق اقدام نمود.

در سفته چه مواردی حتماً باید مطابق قانون درج شود؟

در سفته مواردی اعم از امضا، مهر، تاریخ پرداخت، مبلغ موردنظر و گیرنده وجه باید درج گردد.

در صورتی که دارنده سفته از پرداخت مبلغ درج شده با وجود تمکن مالی خودداری نماید خسارت تأخیر تأدیه چگونه محاسبه می‌شود؟

میزان این خسارت مطابق نرخ سالانه‌ای که بانک مرکزی تعیین می‌نماید مورد اعلام قرار می‌گیرد و مبدأ محاسبه از تاریخ زمان مطالبه وجه سفته توسط طلبکار است.

موسسه حقوقی عدالت نو | وکیل سفته

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات موسسه حقوقی عدالت نو

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x