موسسه حقوقی عدالت نو
حمید رضا کاکاوند
حمید رضا کاکاوند

حمید رضا کاکاوند وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز 1)هجده سال سابقه وکالت2) ده سال انجام امور تخصصی وکالت بانک صادرات و تخصص در دعاوی مربوط به امور بانکی و موسسات مالی و اعتباری3) کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی4)انجام دعاوی

ادامه

دسته بندی مطالب

مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

حضانت فرزندان | آنچه در مورد حضانت فرزند باید بدانیم

حضانت فرزندان
فهرست مطالب

۱ ) حضانت فرزندان تا چند سال است و آیا بین دختر و پسر متفاوت می باشد ؟

مطابق با ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی مطابق قانون مدنی هنگامی که والدین جدا از یکدیگر زندگی نمایند برای حضانت و نگهداری فرزندان مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از این با پدر است .لذا طبق اصلاحیه سال ۱۳۸۲ در این ماده ، بین فرزند دختر و پسر تا سن هفتم هیچ تفاوتی موجود نمی باشد اما بعد از این سن ، دختر تا ۹ سالگی با پدر بوده و پسر تا ۱۵ سال تمام قمری و بعد از این سن هم نه دختر و نه پسر ، دیگر حضانتی نداشته و خودشان می توانند تعیین کنند نزد پدر باشند یا نزد مادر .

۲ ) در چه صورتی حضانت از ابوین سلب می شود ؟

در خصوص مادر مطابق با ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی عنوان داشته اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با اوست مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود . و در قسمت ذیل ماده ۱۱۷۳ مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین را برشمارده است که عبارتند از : ۱- اعتیاد زیان آور به الکل ، مواد مخدر و قمار ۲ – اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء ۳ – ابتلا به بیمار یهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی ۴ – سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء ، تکدی گری و قاچاق ۵ – تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف .

۳ ) در صورتیکه هریک از ابوین طفل ( پدر و مادر ) که مسئول نگاهداری و حضانت فرزند خویش می باشند با رضایت یکدیگر نسبت به سپردن حضانت به طرف دیگر توافق نمایند میتوانند آن توافق را بر هم زنند ؟

بله زیرا مطابق با ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی ، حضانت ، هم حق و هم تکلیف ابوین است و از آنجایی که تکلیف ، قابلیت اسقاط و سر باز زدن را ندارد لذا این توافق قابل برهم زدن می باشد به عنوان مثال دختری که دارای ۸ سال سن می باشد و پدر ، با وجود اینکه در این سن دختر ، تکلیف به قبول حضانت و سرپرستی دختر خود را دارد با توافق ، حضانت دختر را به همسرش بسپارد و زن نیز آن را بپذیرد در اینصورت تا قبل از رسیدن دختر به سن نه سالگی ، می تواند این توافق را یک طرفه بر هم زند مگر اینکه در ازای آن ، زن نیز یک حقی را به مرد بخشیده باشد به عنوان مثال به علت علاقه به فرزند ، مادر آن فرزند ، مهریه اش را به شوهرش بخشیده باشد در اینصورت پدر اگر بخواهد توافق را بر هم زند ؛ مادر هم میتواند مجددا مهریه اش را از حالت بخشش درآورده و مطالبه نماید .

۴ ) با وجود فوت هریک از ابوین ، تکلیف حضانت با چه کسی است ؟

در اینصورت مطابق با ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی ، حضانت طفل با آنکه زنده است می باشد هرچند متوفی ، پدر طفل بوده و برای او قیم معین نموده باشد .

۵ ) اگر یکی از ابوین که طفل ، تحت حضانت اوست و نخواهد از طفل خویش مراقبت نماید امکان اجبار او وجود دارد ؟

مطابق با ماده ۱۱۷۲ قانون مدنی هیچیک از ابوین حق ندارد در مدتی که حضانت فرزندان به عهده اوست از نگاهداری او امتناع کند در صورت امتناع یکی از ابوین ، حاکم باید به تقاضای دیگری یا تقاضای قیم یا یکی از اقربای طفل و یا به تقاضای مدعی العموم ، نگاهداری طفل را به هریک از ابوین که حضانت به عهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ، ممکن یا موثر نباشد ، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تامین کند .

نویسنده : آذین مقدم هیدجی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
وکیل مهریه
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hengameh

سلام دو سال پیش از همسرم جدا شدم و مهریه رو بذل کردم که حضانت پسرم با من باشه حالا شوهرم برگشته بعد دو سال میخواد پسرمو بگیره میتونه این کار بکنه؟

مدیر سایت

با سلام؛ اگر در رای صادره این عبارت را درج نموده که در قبال بذل مهریه حضانت فرزند با زوجه باشد و زوج نیز قبول بذل نموده باشد در صورت رجوع از قبول بذل مکلف است مهریه را نیز بپردازد و شما مثل سابق مستحق دریافت مهریه هستید.

آخرین مقالات موسسه حقوقی عدالت نو

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x