موسسه حقوقی عدالت نو
حمید رضا کاکاوند
حمید رضا کاکاوند

حمید رضا کاکاوند وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز 1)هجده سال سابقه وکالت2) ده سال انجام امور تخصصی وکالت بانک صادرات و تخصص در دعاوی مربوط به امور بانکی و موسسات مالی و اعتباری3) کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی4)انجام دعاوی

ادامه

دسته بندی مطالب

مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

روش‌های اثبات جرم تهدید۱۴۰۳ | آیا هر تهدیدی جرم محسوب می‌شود؟

روش‌های اثبات جرم تهدید1403
فهرست مطالب

برای تحقق این امر، تهدید شخص باید واضح باشد، یعنی تهدید کننده به وضوح تهدید شونده را به قتل، ضررهای مادی، معنوی، شرفی و افشای سر خود و یا بستگانش تهدید کند، به نحوی که قاضی از الفاظ به کار رفته یا حرکات انجام شده بتواند تهدید انجام شده را به راحتی احساس کند.
 شرایط تهدید: برای تحقق جرم تهدید شرایطی باید وجود داشته باشد اول آن که تهدید کننده قادر به انجام باشد و سپس با توجه به وضعیت تهدید شونده احتمال وقوع آن باشد.
همچنین تهدید امری نسبی است که با توجه به وضعیت تهدید شونده و تهدید کننده مورد قضاوت قرار می‌گیرد و ملاک تشخیص آن، عرفی است.
 مجازات جرم تهدید: هر کسی با جبر و قهر یا با اکراه و تهدید دیگری را ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضاء و یا مهر کند و یا سند و نوشته‌ای که متعلق به او یا سپرده به او است را از وی بگیرد به حبس از ۳ ماه تا ۲ سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
همچنین، هرگاه شخصی را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر‌های نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از ۲ ماه تا ۲ سال محکوم خواهد شد.

انواع تهدید

مختلف انواع تهدید در سه دسته زیر تبدیل می‌شوند:

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
زوجین در قبال هم چه وظایف قانونی دارند؟

۱. تهدید به انجام عمل: این نوع تهدید به این معناست که با استفاده از تهدید و ترساندن، فرد را به انجام کارهایی همچون قتل، سرقت، قاچاق مواد مخدر، رابطه غیرمشروع و … وادار کنند.
۲. تهدید روحی: در اینجا، افراد با تهدید به وارد کردن صدمات جسمانی (مانند قتل یا زخم زدن و …) به خود یا خانواده‌شان، روحیه آن‌ها را متزلزل می‌کنند.
۳. تهدید اعتباری: این نوع تهدید به معنای تهدید به آسیب رساندن به اعتبار و شهرت افراد است، مانند افشای اسرار شخصی و منتشر کردن عکس‌های خصوصی و … .

روش‌های اثبات جرم تهدید

طبق ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی، روش‌های اثبات جرم تهدید شامل: اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در شرایط مشخصی است، و تصمیم گیری درباره اینکه آیا جرم تهدید رخ داده یا نه، بر عهده علم و سواد قاضی است.

۱٫ اقرار: این به اعتراف فرد به جرمی که ارتکاب کرده است اشاره دارد.
۲٫ شهادت شاهدان: شهادت افراد دیگری که شاهد بوده‌اند و بتوانند جرم تهدید را تصدیق کنند، از جمله شهودی است که قابل قبول است. اگر دو شاهد مرد بالغ و عاقل به وقوع جرم شهادت دهند، شهادت آنها مورد قبول قرار می‌گیرد.
۳٫ علم قاضی: بر اساس ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی، قاضی می‌تواند با استناد به شواهد و دلایل موجود و با توجه به علم و سواد خود به وقوع جرم تهدید حکم دهد.

روند بررسی جرم تهدید

دادسرا برای بررسی جرم تهدید با آغاز تحقیقات اولیه و بررسی دقیق مدارک و شواهد موجود شروع می‌کند و اظهارات شاکی و متهم را مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از اتمام تحقیقات، اگر شواهد کافی باشد و قاضی به اعلام مجرمیت متهم بپردازد، حکم جلب برای وی صادر می‌شود و پرونده به دادگاه کیفری ۲ ارسال می‌شود؛ در غیر اینصورت، قرار منع تعقیب اعلام می‌شود.
در دادگاه کیفری ۲، مدارک و شواهد دوباره مورد بررسی قرار می‌گیرد و زمان رسیدگی تعیین می‌شود. شاکی و متهم از طریق سامانه ثنا از زمان جلسه رسیدگی مطلع می‌شوند و در صورت نیاز به جلسات بیشتر، دادگاه جلسات دیگری را هم تعیین می‌کند. پس از اتمام رسیدگی، اگر قاضی به این نتیجه برسد که متهم مجرم است، برای او مجازات کیفری تعیین می‌شود، همانطور که در بند مجازات این جرم تعیین شده است.

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
وکیل جرایم اینترنتی و سایبری

کلام پایانی

در مواجهه با جرم تهدید، داشتن کمک وکیل می‌تواند بسیار حیاتی باشد. وکیل با مشاوره حقوقی، نقد و بررسی مدارک و شواهد، و نمایندگی در دادگاه‌ها، به متهم کمک می‌کند. وکیل می‌تواند حقوق و تضمینات متهم را در دادگاه حفظ کرده و در دفاع از او در برابر ادعاها و شواهدی که علیه او مطرح می‌شود، موثر عمل کند. وکیل همچنین می‌تواند به متهم در بررسی مسائل حقوقی پیچیده کمک کند و از حقوق او در طول فرآیند قضایی دفاع کند. در نتیجه، داشتن وکیل ماهر و متخصص می‌تواند برای متهم در مواجهه با جرم تهدید بسیار موثر باشد و به او کمک کند تا به حقوق خود دست یابد.

جرم تهدید
جرم تهدید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات موسسه حقوقی عدالت نو

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x