موسسه حقوقی عدالت نو
حمید رضا کاکاوند
حمید رضا کاکاوند

حمید رضا کاکاوند وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز 1)هجده سال سابقه وکالت2) ده سال انجام امور تخصصی وکالت بانک صادرات و تخصص در دعاوی مربوط به امور بانکی و موسسات مالی و اعتباری3) کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی4)انجام دعاوی

ادامه

دسته بندی مطالب

مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

۰ تا ۱۰۰ مالیات های مستقیم | نحوه اعتراض به مالیات سال ۱۴۰۲

0 تا 100 مالیات های مستقیم | نحوه اعتراض به مالیات سال 1402
فهرست مطالب

چه تراکنشهایی شامل مالیات های مستقیم نمی شوند؟

کلیه تراکنشهای بانکی که اساسا ماهیت درآمدی برای صاحب حساب ندارند، قاعدتا نباید مشمول مالیات باشند. 
۱- تراکنشهای بانکی مربوط به اعضای هیأت مدیره و سهامداران اشخاص حقوقی با تأیید شخص حقوقی مورد نظر؛
۲- دریافتی و پرداختی مرتبط به حق شارژ؛
۳- دریافتی و پرداختی به حساب بستگان (در صورتی که ماهیت درآمدی آن توسط اداره امور مالیاتی اثبات نشود)؛
۴- تسهیلات بانکی دریافتی؛
۵- انتقال بین حسابهای شخص؛ 
۶- وجوه دریافتی ناشی از جبران خسارت؛
۷- تنخواه های واریزی به حساب اشخاص توسط کارفرما با تأیید کارفرمای ذیربط؛
۸- قرض و ودیعه دریافتی و پرداختی؛
۹- انتقال بین حسابهای شرکا در مشاغل مشارکتی؛
۱۰- مبالغ دریافتی و پرداختی اشخاص به عنوان واسط با توجه به فضای کسب و کار اشخاص حقیقی (در صورتی که ماهیت در آمدی آن توسط اداره امور مالیاتی اثبات نشود.

نظام مالیاتی در ایران

مالیات در ایران بخش حیاتی از سیستم مالی کشور است. درک جزئیات قوانین و مقررات مالیاتی اساسی برای افراد و کسب و کارها است. در این مقاله، ما به ابعاد مختلف مالیات در ایران پرداخته و برداشت ها و پیامدهای آن را بررسی می کنیم.

قوانین مالیاتی در ایران:
ایران دارای مجموعه جامعی از قوانین مالیاتی است که اقسام مختلف مالیاتی را تنظیم می کند. از مالیات درآمد تا مالیات شرکت‌ها، این قوانین وظایف مالیاتی را مشخص می کنند و رویه های اجرایی را برای اطمینان از انطباق تعیین می کنند. تغییرات اخیر در مقررات مالیاتی همچنین تأثیراتی بر منظر مالیاتی داشته است که از تغییرات نرخ ها و کسورات مالیاتی گرفته تا تغییرات در الزامات گزارش دهی برای برخی از انواع درآمد.

انواع مالیات:
مالیات در ایران شامل اقسام مختلفی از مالیات است، از جمله مالیات درآمد، مالیات ارزش افزوده (مالیات بر ارزش افزوده)، مالیات بر اموال، مالیات شرکت‌ها و سایر مالیات های متفرقه. هر نوع مالیات قوانین و مقررات خود را دارد که بر افراد و کسب و کارها به صورت متفاوتی تأثیر می گذارد. از اهمیت فهم این تأثیرات برای اطمینان از انطباق و کمینه کردن ارزش های مالیاتی کم نمی شود.

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
انتقال ضمانت نامه بانکی

فرایند ارسال مالیات:
فرایند ارسال مالیات در ایران شامل آماده کردن و ارسال اسناد مختلف به مقامات مربوطه در زمان مشخص می شود. نقض این زمانبندی ممکن است منجر به تحمیل جریمه و جرایم شود. فهم فرایند ارسال مالیات برای افراد و کسب و کارها ضروری است تا تعهدات مالیاتی خود را اجرا کرده و از پیامدهای حقوقی و مالی جلوگیری کنند.

استراتژی های برنامه ریزی مالیاتی:
استراتژی های موثر برنامه ریزی مالیاتی می تواند به افراد و کسب و کارها کمک کند تا حقوق مالیاتی خود را به حداقل برسانند و همزمان صرفه جویی های خود را به حداکثر برسانند. با بهره گیری از کسورات، اعتبارات و سرمایه گذاری های مالیاتی کارآمد، افراد می توانند نتایج مالیاتی خود را بهینه کنند. از جلوگیری از چالش های مالیاتی متداول و جستجوی مشورت حرفه ای می تواند تلاشات برنامه ریزی مالیاتی را بهبود بخشد.

اجرای مالیات:
اجرای مالیات در ایران شامل اطمینان از انطباق با قوانین و مقررات مالیاتی است. این شامل انجام حسابرسی ها، تحقیق درباره کلاهبرداری های مالیاتی احتمالی و تحمیل جرایم برای مالیات دهندگان غیر انطباقی می شود. فهم پیامدهای کلاهبرداری مالیاتی برای حفظ شرافت حقوقی و مالی ضروری است.موسسه حقوقی عدالت نو در حوزه مالیات و جرائم مربوط به آن میتواند شمارا در این امر یاری کند

مشاوره حقوقی رایگان
مشاوره حقوقی رایگان

چگونه به میزان مالیات خود اعتراض کنیم؟

امکان اعتراض به عملکرد دستگاه مالیاتی از ابتدایی ترین حقوق مودیان می باشد لذا علاوه بر امکان اعتراض نسبت به میزان مالیات تعیین شده میتوان نسبت به تخلفات انتظامی ماموران مالیاتی نیز شکایت نمود.
برای اعتراض نسبت به میزان مالیات تعیین شده می بایست شخصا یا به وسیله وکیل تام الاختیار خود به اداره امور مالیاتی مراجعه و با ارائه دلایل و اسناد و مدارک، کتبا تقاضای رسیدگی نمایید.

در این مرحله با توجه به اسناد و مدارک و دلایل کافی یا مالیات تعدیل شده و یا به هیات حل اختلاف مالیاتی ارجاع داده میشود. در این هیئت که عموما به صورت حضوری برگزار میگردد متشکل از مودی مالیاتی یا وکیل وی، نماینده اداره امور مالیاتی، قاضی و نماینده تشکل ها یا مجامع حرفه ای و صنفی تشکیل میگردد.
 آرای صادر شده در این هیئتها قطعی نبوده ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض میباشد.
مرجع دیگر رسیدگی که به عنوان یکی از طرق شکایت فوق العاده رسیدگی به شکایات از مالیات های قطعی می باشد هیئت مقرر در ماده ۲۵۱ مکرر است که به علت انقضای مهلت های اعتراض، امکان طرح در مرجع دیگری نیست. دستور رسیدگی در این مرجع که با وزیر امور اقتصادی و دارایی می باشد به هیئتی مرکب از سه نفر به انتخاب وزیر ارجاع می گردد و رای اکثریت قطعی و لازم الاجرا می باشد.
 لازم به ذکر می باشد که آرای این هیئت نیز قابل شکایت در دیوان عدالت اداری کشور می باشد.

چطور به برگ تشخیص مالیاتی اعتراض کنیم؟

در مواردی که برگ تشخیص مالیات صادر و به مؤدی ابلاغ می‌شود، چنانچه مؤدی نسبت به آن معترض باشد می‌تواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ شخصاً یا به وسیله وکیل تام‌الاختیار خود به اداره امور مالیاتی مراجعه و با ارائه دلایل و اسناد و مدارک کتباً تقاضای رسیدگی مجدد نماید.
مسئول مربوط مؤظف است پس از ثبت درخواست مؤدی در دفتر مربوط و ظرف مهلتی که بیش از سی روز از تاریخ مراجعه نباشد به موضوع رسیدگی و در صورتی که دلایل و اسناد و مدارک ابراز شده را برای رد مندرجات برگ تشخیص کافی دانست، آن را رد و مراتب را ظهر برگ تشخیص درج و امضاء نماید
 درصورتی که دلایل و اسناد و مدارک ابرازی را مؤثر در تعدیل درآمد تشخیص دهد و نظر او مورد قبول مؤدی قرار گیرد، مراتب ظهر تشخیص منعکس و به امضای مسئول مربوط و مؤدی خواهد رسید و هرگاه دلایل و اسناد ومدارک ابرازی مؤدی را برای رد برگ تشخیص یا تعدیل درآمد مؤثر تشخیص ندهد باید مراتب را مستدلاً در ظهر برگ تشخیص منعکس و پرونده امر را برای رسیدگی به هیأت حل اختلاف ارجاع نماید.

چه درامدهایی از مالیات معاف هستند؟

طبق ماده ۸۱ مالیاتهای مستقیم، درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی. دامپروری. دامداری. پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور. صیادی و ماهیگیری. نوغان داری. احیای مراتع و جنگل‌ها. باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می‌باشد.

سایر مطالبی که پیشنهاد میکنیم :
بدهی های تاجر ورشکسته | چگونگی پرداخت به طلبکاران
قانون مالیات های مستقیم
قانون مالیات های مستقیم

مجازات اظهارنامه مالیاتی خلاف واقع چیست؟

طبق ماده ۱۹۴ قانون مالیاتهای مستقیم در صورتی که درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی با رقم اظهار شده از طرف مودی بیش از پانزده درصد (۱۵%) اختلاف داشته باشد علاوه بر تعلق جرایم مقرر مربوط که قابل بخشودن نیز نخواهد بود تا سه سال بعد از ابلاغ مالیات مشخصه قطعی از هر گونه تسهیلات و بخشودگی‌های مقرر در قانون مالیات‌ها نیز محروم خواهند شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین مقالات موسسه حقوقی عدالت نو

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x