موسسه حقوقی عدالت نو
حمید رضا کاکاوند
حمید رضا کاکاوند

حمید رضا کاکاوند وکیل پایه یک دادگستری و مشاوره حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز 1)هجده سال سابقه وکالت2) ده سال انجام امور تخصصی وکالت بانک صادرات و تخصص در دعاوی مربوط به امور بانکی و موسسات مالی و اعتباری3) کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی4)انجام دعاوی

ادامه

دسته بندی مطالب

مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی

وکیل دعاوی خانواده

وکیل متخصص حقوقی - دعاوی خانوادگی
فهرست مطالب

وکیل دعاوی خانواده

در ابتدا می توانیم مطرح کنیم که چرا در خصوص دعاوی مربوط به خانواده نیازمند وکیل دعاوی خانواده هستیم؟

بدیهی است که یک فرد به تنهایی قادر به تحقیق و شناسایی تمامی قوانین مربوط به خانواده است، چه بسا در برخی از موارد با توجه به نیاز روز جامعه، اصلاحاتی در قوانین اعمال می شود که اطلاع از تغییرات به روز نیز دشوار است و آگاهی از این تغییرات در حوزه کاری و تخصصی وکیل دعاوی خانواده می باشد.

از همین رو در هنگام بروز مسائل و مشکلاتی که نیاز به علم به مسائل حقوقی است، باید با مراجعه به وکیل دعاوی خانواده با تجربه بتوانیم از تمامی حق و حقوق خود دفاع کنیم. پیش از انتخاب هر وکیل دعاوی خانواده، شما لازم است تا حدودی به مشکل خود و راه حل های قانونی آن اشراف داشته باشید تا بتوانید از مهارت وکیل دعاوی خانواده خود اطمینان یابید. در بخش های زیر در مورد هر یک از دعاوی مربوط به امور خانواده توضیح مختصری جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان ارائه خواهد شد.

انواع دعاوی خانواده :

  • انحلال عقد نکاح یا ازدواج :

منظور از انحلال عقد نکاح همان پایان دادن عقد ازدواج می باشد که در حال حاضر در صورتی که به درخواست زوجین باشد به عنوان یکی از مهمترین دعاوی خانوده در دادگاه های خانواده مورد رسیدگی قرار می گیرید. عقد ازدواج به طرق مختلفی پایان می یابد که به شرح ذیل بررسی می گردد.

الف- طلاق به درخواست زوج: مطابق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و مقررات شریعت اسلام مرد بدون نیاز به دلیل هر وقت بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد که البته قبل از اقدام به جریان صیغه طلاق باید به دادگاه خانواده مراجعه نموده و به وسیله دادخواست طلاق ( تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش ) تشریفات لازم را در خصوص صدور حکم و اجازه طلاق انجام دهد.

ب- طلاق به درخواست زوجه: هرچند که مطابق قانون اصولاً و ابتدائاً زن حق طلاق ندارد اما دلایل زیادی وجود دارد که زن و زوجه هم می تواند از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید. مهم ترین موارد و دلایل طلاق به درخواست زوجه عبارت است از : ۱- زن مدعی عسر و حرج باشد ۲- زن مدعی کراهت و تنفر شدید از مرد باشد. ۳- مرد بیش از ۶ ماه نفقه زن را پرداخت نکرده باشد. ۴- زوجه در عقد نامه دارای حق طلاق ضمن عقد باشد. و مواردی دیگر که می توانید جهت اطلاعات بیشتر مقاله ای با همین عنوان را در همین سایت مطالعه نمایید.

ج- طلاق توافقی : به طور خلاصه طلاق توافقی  به طلاقی گفته می شود که زوجين به هر دلیلی تمایل دارند با تفاهم از هم جدا شوند. هر توافقی که آنها در خصوص مهريه، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند داشته باشند از نظر دادگاه محترم و قابل قبول است. پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی زوجین به مرکز مشاوره خانواده معرفی شده و با گذراندن مراحل مشاوره و صدور نظریه کارشناسی در صورت عدم نیاز به نظر پزشکی قانونی ( جهت اطلاع از وضعیت بارداری زوجه ) ظرف مدت یک هفته دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش نموده که این گواهی به مدت سه ماه دارای اعتبار می باشد. چنانچه گواهی مذکور ظرف مهلت مقرر جهت اجرای صیغه طلاق به دفترخانه رسمی طلاق ارائه نگردد از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.

د- فوت هر یک از زوجین: این مورد نیز خود یکی از راه های انحلال قهری عقد نکاح است.به عبارت دیگر بعد از فوت زن یا شوهر عقد نکاح در عین حال که پایان می یابد واجد اثرات و ویژگی هایی می شود که در قالب حقوق خانواده قابل بررسی و مطالعه و بعضاً اتخاذ تصمیم از سوی دادگاه خانواده ضرورت پیدا می کند.مثل مقررات راجع به ارث و مهریه و عده و سقوط اذن ازدواج فرزندان و بسیاری موارد دیگر.

نکته : انحلال عقد نکاح شامل موارد دیگری نیز می باشد که به دلیل کاربرد کم در دعاوی و جلوگیری از اطاله کلام به شکل مفصل در مقالات دیگر نگارش گردیده که میتوانید از این قسمت مطالعه فرمائید.

  • مطالبه مهریه :

مهریه مالی است که زوج ضمن عقد نکاح متعهد به پرداخت آن به زوجه می شود که به دو طریق در عقدنامه نگارش می گردد. مهریه عند المطالبه یعنی به اراده زن و به محض مطالبه وی، مرد موظف به پرداخت مهریه است. مهریه عندالاستطاعه یعنی مرد زمانی که توانایی مالی پرداخت مهریه را داشته باشد، مهریه زن را بپردازد.

مالکیت مهریه وابسته به نوع درج آن در عقدنامه از همان لحظه عقد به زن تعلق می گیرد و حق مطالبه آن را خواهد داشت. براساس باورهای غلط، اکثر افراد مطالبه مهریه از جانب زن را مختص بروز اختلافات بین زوجین و تصمیم به جدایی می دانند. اما زوجه می تواند مهریه اش را هر زمان که خواست(در صورتی که عندالمطالبه باشد)، از شوهرش مطالبه کند.

مهریه به دو طریق و با مراجعه به دادگاه یا اداره اجرای ثبت قابل وصول می باشد :

  • مطالبه مهریه در اداره اجرای ثبت :

زوجه می تواند از طریق اجرای ثبت اسناد رسمی اقدام به مطالبه مهریه خود نماید. به این صورت که سند ازدواج خود را به دفتر محل ثبت ازدواج ارائه و تقاضای صدور اجرائیه نماید. سپس با اجرائیه به اداره ثبت مراجعه و مهریه خود را مطالبه کند و در این راستا مالی اعم از وجه نقد یا مال غیر منقول توقیف می گردد. البته به شرط اینکه جزو مستثنیات دین نباشد.

نکته: در حال حاضر به اجبار قانون گذار متقاضی مهریه باید اول به دفترخانه ازدواج محل عقد و اداره اجرای ثبت جهت مطالبه مهریه مراجعه نماید و اقدام به معرفی و توقیف اموال زوج بکند و البته در صورتی که این اقدامات در مراحل مطالبه مهریه موثر واقع نشود می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند.

  • مطالبه مهریه از دادگاه :

طبق بند ۶ ماده ۴ قانون حمایت خانواده : رسیدگی به دعوای مهریه در صلاحیت دادگاه خانواده است و با توجه به اینکه مهریه منقول باشد یا غیر منقول، صلاحیت محلی دادگاه تغییر خواهد کرد.

طبق ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده: ” هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی است که طبق این ماده: ” مرجع اجرا  کننده رای اعم از قسمت اجرا ی دادگاه صادر کننده اجرائیه یا مجری نیابت مکلف است به تقاضای محکوم له از طرق پیش بینی شده در این قانون و به هر نحو که قانونا ممکن باشد نسبت به شناسایی و توقیف به میزان محکوم به اقدام نماید. در مواردی که محکوم به عین معین باشد و محکوم له شناسایی و تحویل آن را تقاضا کرده باشد، مرجع اجرا کننده رای مکلف به شناسایی و توقیف آن مال است” در خصوص مازاد فقط ملائت زوج ملاک اعتبار است ”

بنابراین بر اساس قانون جدید حمایت خانواده ضمانت اجرای حبس برای پرداخت دین مالی در مورد مهریه تا سقف یکصد و ده سکه بهار آزادی یا معادل آن اجرا خواهد شد. زیرا طبق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی: ” اگر استیفای محکوم به  از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد، محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می شود ” نسبت به مازاد قانونگذار اثبات ملائت زوج را شرط مطالبه مهریه از سوی زوجه قرار داده است.

  • شروط ضمن عقد نکاح و ازدواج:

ازدواج یک قرارداد است و ضمن آن می شود هر شرط مشروعی را درج نمود و برای آن ضمانت اجرا تعیین کرد. فقط لازم است بدانید نکاح جز عقود و قرادادهایی نیست که نتیجه تخلف از شرط ضمن عقد امکان فسخ نکاح توسط مشروط له ( کسی که به نفع او شرط شده) باشد و همانطور که از سند ازدواج نیز برمی آید نتیجه تخلف از شرط ضمن عقد نکاح ایجاد حق طلاق برای زن است. شروط ضمن عقد این امکان را به هر یک از طرفین می دهد که از محدودیت ها و شرایط قانونی عقد نکاح فاصله گرفته و به میل و سلیقه خود شرایطی را ضمن عقد درج نماید. مانند اینکه حق تعیین اقامتگاه و محل زندگی با زن باشد یا حق طلاق بدون اینکه از مرد سلب شود برای زن هم وجود داشته باشد یا زن امکان استقلال به مشاغل بخصوصی را یا امثال تحصیل در رشته های معینی بدون هیچ گونه محدودیتی داشته باشد.

شروط باطل ضمن عقد نکاح:

همان‌گونه که زن و مرد ممکن است شروط صحیحی را مشخص کنند تا طرف مقابل در صورت توافق به آن پایبند باشد، این امکان وجود دارد که گاهی شروط درج شده عقد نکاح به دلایلی باطل باشد که شروط باطل ضمن عقد نکاح خود به دو گونه هستند:

۱- برخی از شروط ضمن عقد باطل تاثیری در اصل نکاح ندارند و فقط خود شرط باطل است.

۲- در مقابل، برخی از شروط ضمن عقد نکاح باطل‌کننده اصل عقد ازدواج نیز می‌باشند که توجه به این شروط باطل عقد نکاح حائز اهمیت فراوان است.

نکته : شروط ضمن عقد نکاح شامل موارد دیگری نیز می باشد که به دلیل جلوگیری از اطاله کلام به شکل مفصل در مقالات دیگر نگارش گردیده که میتوانید از این قسمت مطالعه فرمائید.

  • حضانت و ملاقات فرزندان مشترک :

یکی دیگر از موارد دعاوی خانوادگی دعوای حضانت و ملاقات برای ابوین (پدر و مادر) است. به موجب این حق که البته جنبه تکلیف هم دارد، حضانت یعنی نگهداری و مراقبت از فرزند پسر و دختر تا پایان سن ۷ سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ با پدر است. در زمانی که یکی از والدین عهده دار حضانت است دیگری یا با توافق یا حکم دادگاه خانواده حق ملاقات دارد.

نکته : در صورت فوت یکی از ابوین حضانت بی قید و شرط با دیگری است.

نکته : آنچه از قانون برمی آید هرچند عجیب این است که بعد از ۱۵ سال تمام برای پسر و ۹ سال تمام برای دختر به جهت خروج از حضانت و بلوغ آن فرد خود تصمیم می گیرد که به همراه چه کسی زندگی کند، که می تواند هیچ یک از پدر یا مادر نباشد.

  • سلب و لغو حضانت:

هر یک از ابوین (پدر یا مادر) که در دوره ی استحقاق داشتن حق حضانت نیست و مدعی است که دیگری صلاحیت و شایستگی حضانت و نگهداری از اطفال را ندارد می تواند از دادگاه خانواده با تقدیم دادخواست و البته داشتن وکیل خوب دعاوی خانوادگی تقاضای سلب حضانت یا لغو حضانت بنماید که از جمله این دلایل می تواند از امکان نداشتن وقت کافی برای تربیت و نگهداری فرزند، عدم داشتن توانایی مالی لازم برای اداره خود و فرزند مشترک، نداشتن شغل مناسب، اشتغال به حرفه ای خارج از عرف و در نهایت زندگی در محیط و فضای نامناسب و غیر اخلاقی و یا هر دلیل دیگری از این دست نام برد.

  • نفقه و هزینه های زندگی زوجه :

از ضروریات و اقتضاعات عقد نکاح تکلیف پرداخت هزینه های زندگی یا همان نفقه از سوی مرد است. در صورتی که مرد نفقه زن را پرداخت نکند علاوه بر به وجود آمدن حق طلاق برای زن تحت شرایطی این امکان وجود دارد که زن با مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست مطالبه نفقه، مبلغ آن را با نظر کارشناس از مرد دریافت نماید.

نکته : مصادیق نفقه عبارت است از: خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمان و شامل موارد دیگر مثل هزینه سفر، شرکت در کلاسهای ورزشی، اعمال جراحی زیبایی و مواردی از این دست که عرف آن را غیرضروری می داند نیست.

نکته : مطابق یک رویه غلط و غیر منطقی سالهاست که علیرغم وجود تورم و بالارفتن هزینه های زندگی مبلغ نفقه حوالی عدد حدودا ۱ میلیون تومان درماه باقی مانده و به همین دلیل زوج خیلی تمایلی به مطالبه آن ندارد.

نکته : عدم پرداخت نفقه از سوی مرد می تواند منجر به ایجاد حق طلاق برای زن بشود نیز از سوی قانون گذار ندادن نفقه یا ترک انفاق جرم دانسته شده است و مجازات آن ۱ ماه تا یکسال حبس است.

  • نامزدی و خسارت ناشی از برهم زدن آن :

منظور از دوره نامزدی در عرف زمانی است که زن و شوهر عقد کرده ولی زندگی مشترک را آغاز نکرده و اما منظور قانون گذار از دوره نامزدی دوره قبل از عقد ازدواج است و به عبارت دیگر در سیستم حقوقی ایران دوره ای تحت عنوان دوره عقد تا شروع زندگی مشترک و عروسی وجود ندارد.پس به تعبیر قانونی دوره نامزدی زمانی است که مذاکرات قبل از عقد و شکل گیری رابطه عاطفی و مرحله آشنایی در جریان است. گذشته از اینکه به تغیر قانونی وعده ازدواج  ایجاد علقه زوجت نمی کند و تعهد به ازدواج تکلیفی یا حقی برای طرفین ایجاد نمی نماید. اگر مرد یا زن به هم هدیه ای بدهند این هدیه در قالب عقد هبه یا بخشش تفسیر می شود و مطابق مواد ۱۰۳۴ به بعد قانون مدنی امکان استرداد هدایای دوران نامزدی وجود دارد این از جمله دعاوی خانواده است و در صلاحت رسیدگی دادگاه خانواده.

  • مطالبه و استرداد جهیزیه :

از جمله دیگر دعاوی خانواده و عناوین در صلاحیت دادگاه خانواده می توان دعوای استرداد و مطالبه جهیزیه را نام برد. منظور از جهیزیه اموال، کالاها و اشیایی است که توسط زوجه و خانواده وی مطابق عرف و رسم جاری زن با خود به خانه شوهر می برد. بعد از اینکه به هر دلیلی زن و شوهر در یک مکان زندگی نکند و فارغ از اینکه ترک منزل توسط زن موجه باشد یا نباشد زن حق بردن جهیزیه خود به مکان مورد نظر خود را دارد این اتفاق حتی می تواند قبل از وقوع طلاق بیفتاد.

نکته : در طول زندگی مشترک و آن زمانی که زن تصمیم به بردن جهیزیه می گیرد هر آن چیزی که موجود باشد متعلق حق وی قرار می گیرد و حق ندارد نوسازی وسایل را از شوهر بخواهد یا عوض یا مبلغ یا جایگزین آن را مطالبه کند. چه بسا مواردی که زن تصمیم به بردن جهیزیه می گیرد چیز قابل توجهی از آن موجود نباشد و اسباب موجود در منزل توسط فرد خریداری شده باشد که البته زن نسبت به آنها حق ندارد.

  • اجرت المثل ایام زوجیت :

به موجب تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی زن می تواند تحت شرایطی اجرت کارهایی که در طول زندگی مشترک و در منزل شوهر انجام داده است را با تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده مطالبه نماید این شرایط عبارت اند از اثبات تبرعی نبودن اعمال و کارها، اثبات کارهای انجام شده، اثبات عدم دریافت مبلغی برای اعمال.

نکته : دلیل اجرت المثل نامیدن این تاسیس این است که عمل فرد مستحق اجرت هست ولی برای آن مبلغی تعیین نشده و در قالب عقد اجاره اشخاص نبوده است.

نکته : اعمالی که وظیفه زن نیستند ولی نوعاً خانم ها در طول زندگی مشترک آن را انجام می دهند عبارت اند از: شیردادن به نوزاد، نگهداری از نوزاد، تمیز کردن منزل، پخت و پر و شستن لباس ها ذاتاً وظیفه زن نیست ولی خانم ها به دستور و خواست شوهر آن را انجام می دهند.

نکته : برای امکان مطالبه اجرت المثل و نوع طلاق یا فوت ضرورت ندارد و در هر حال می تواند آن را مطالبه کرد.

دعوای مطالبه اجرت المثل خصوصیات و ظرایفی دارد و به همین دلیل ضروری است قبل از هر نوع اقدام با یک وکیل دعاوی خانواده مشورت شود.

  • مطالبه نفقه :

همین که عقد نکاح به طور صحت واقع شد، روابط بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می شود که نفقه از مصادیق حقوق زن و تکالیف مرد بعد از وقوع عقد نکاح بطور صحت می باشد.

آنچه که بیان شد مربوط به نفقه زوجه در زمان زندگی مشترک با زوج و در عقد دائم بین طرفین است (در عقد انقطاع یا موقت، زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه توافقی مبنی بر آن جاری شده باشد )

اما در مورد وضعیت زنی که از همسرش جدا شده، قانونگذار در ماده ۱۱۰۹ وضعیت را مشخص کرده به این صورت که: ” نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهده شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد لیکن اگر عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن باشد زن حق نفقه ندارد مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل، حق نفقه خواهد داشت.”

در صورت مرگ زوج نیز طبق ماده ۱۱۱۰ قانون مدنی: ” در ایام عده وفات، مخارج زندگی زوجه عندالمطالبه از اموال اقاربی که پرداخت نفقه بر عهده آنان است( در صورت عدم پرداخت ) تامین می گردد.”

ضمانت اجرایی که قانونگذار برای عدم پرداخت نفقه از سوی زوج در نظر گرفته نیز حاکی از اهمیت این موضوع در حقوق ایران است. زیرا طبق ماده ۱۱۱۱ قانون مدنی:” زن می تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه به محکمه رجوع کند در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد.” اگر هم اجرای حکم مذکور در ماده قبل ممکن نباشد و شوهر همچنان از دادن نفقه استنکاف نماید و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه، زن می تواند به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق نماید. همچنین است در صورت عجز شوهر از دادن نفقه ”

پس ملاحظه می شود تحت شرایطی عدم پرداخت نفقه ازسوی زوج می تواند از دلایلی باشد که زوجه با استناد به آن تقاضای طلاق نماید

شرایط مطالبه نفقه

شرط وجوب نفقه زوجه دو چیز است:

۱ -نکاح دائم : الزام شوهر به دادن نفقه از آثار نکاح دائم است و در نکاح موقت، شوهر چنین الزامی ندارد. البته زوجین میتوانند ضمن عقد نکاح موقت شرط کنند که زن تحت سرپرستی مرد باشد و مرد ملزم به تأمین هزینه زن باشد.

۲ -تمکین زوجه : به موجب ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی هرگاه زن بدون مانع مشروع از اداى وظائف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود. استحقاق نفقه در عقد دائم مشروط به تمکین زوجه است، مگر اینکه زوجه داراى عذر شرعى باشد، که در این صورت هر چند زوجه از اداى وظایف زناشویى خوددارى کند، ولى مستحق نفقه می باشد. لازم به ذکر است مخالفت زن از شوهر منجر به ناشزه شدن نمی شود، بلکه ناشزه شدن فقط در اثر مخالفت در اموری است که بر مبنای وظایف زوجیت بر زوجه واجب می باشد.

نکته : عذر شرعی که زن می تواند با اثبات آن، از تمکین به مرد استنکاف نماید عبارت است از خوف جانی مالی و شرافتی. اگر هر کدام از آن ها در محکمه اثبات شود، زن می تواند تمکین ننموده و ناشزه هم محسوب نمی شود و نفقه هم دریافت نماید.

مطالبه نفقه فرزندان مشترک :

دعوای مطالبه نفقه فرزندان از جمله ثمرات عقد ازدواج محسوب می‌شود؛ بدین شکل که در صورت دارا بودن فرزندی نابالغ، زوج بنا بر حکم ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی که بیان می‌دارد «نفقه اولاد بر عهده پدر است…» می‎بایست نفقه فرزندان تحت تکفل خویش را ماهیانه پرداخت کند. ماده ۱۲۰۴ قانون مدنی در بیان نفقه فرزندان تحت تکفل پدر مقرر می‎کند (نفقه اقارب عبارت است از مسکن، البسه، غذا و اثاث ‎البیت به قدر حاجت با در نظر گرفتن درجه استطاعت)

تفاوت بین نفقه فرزند و همسر

وجود توانایی مالی پدر در پرداخت نفقه فرزند ضروری است. بدین شکل که در صورتی که پدر از توان مالی مطلوبی برخوردار نباشد، نباید ملزم به پرداخت نفقه مقرره شود. بلکه میزان نفقه نسبت به درآمد او متغیر است. در حالی که در نفقه زوجه این چنین نیست و زوج ملزم به پرداخت نفقه مقررشده برای زوجه حتی در صورت وجود شرایط بد مالی است.

ممکن است فرزندان غیربالغ تحت حضانت مادر باشند و پس از مدتی زوج از پرداخت نفقه فرزندان خویش خودداری کند. در این صورت مادر می‎ تواند برای مطالبه نفقه فرزند خویش به طرفیت پدر دادخواست مطالبه نفقه ارائه کند. بر اساس قاعده فقهی «اذن در شیء اذن در لوازم آن نیز هست» وقتی قانون، حضانت را به مادر واگذار می‎کند، نفقه نیز که جزء لوازم ضروری حضانت است، از سوی وی قابل مطالبه است و او دارای سمت قانونی جهت اقامه دعوی است. لیکن تفاوت عمده درخواست نفقه برای فرزندان به نسبت درخواست نفقه زن برای خودش در این است که فرزندان، شامل آینده نیز هست یعنی از روزی که دادخواست، توسط مادر داده می شود تا روز صدور حکم، محاسبه و پدر را به پرداخت آن محکوم می نمایند اما زوجه می تواند نفقه گذشته خود را هم دریافت کند.

وکیل دعاوی خانواده:

وکیل دعاوی خانواده فردیست با تجربه و مهارت که می تواند افراد را در دعاوی حقوقی و کیفری خانواده همراهی نماید. همواره باید توجه داشته باشید در موارد مربوط به دعاوی خانواده وکیل متخصص در دعاوی خانواده را انتخاب کنید که در خصوص قوانین، ضوابط و مقررات متخصص و با تجربه باشد.

دلیل مشاوره با وکیل در دعاوی خانواده:

مشاوره با یک فرد متخصص در زمینه‌های مختلف، یکی از ضرورت‌های انکار ناپذیر دنیای امروزی است، مخصوصا در زمانی که قصد اقامه دعوی یا دفاع در یک پرونده داشته باشید. برای این امر نباید تنها به برخی اطلاعات جسته گریخته و پراکنده بسنده کرد و باید از یک وکیل مناسب مشاوره گرفت. در پرونده‌های خانوادگی نکات و ظرایفی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان نتیجه یک پرونده را کاملا تغییر داد. به همین دلیل مشاوره با وکیل دعاوی خانواده یکی از نکات مهم در این نوع پرونده‌ها است.

معمولا مسائل خانوادگی به یک مورد ختم نمی‎شود و پس از شکافته شدن موضوع پرونده، ممکن است موارد دیگر حقوقی نیز در آن مشهود شود. به طور کلی، برای تمامی موضوعات قوانینی تعریف شده است که به هر صورت با مشاوره و یا ورود به پرونده، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با استفاده از مشاوره با وکیل دعاوی خانواده، می‌توانید در طی کردن موضوعات مختلف بدون هیچ مشکلی عمل کنید و حتی نتیجه پرونده را نیز به نفع خود کنید.

یک وکیل خوب و با تجربه می‌تواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند و اجازه ندهد حقی از وی ضایع شود. در برخی موارد هم که یکی از طرفین دعوی، آشنایی کامل به قوانین دارد و بتواند دردسرهایی را برای همسر خود ایجاد، وکلا می‌تواند با دانش خود، به راحتی این مشکلات را برطرف کنند و موکل خود را از شر دردسرهای مختلف رها کنند.

موسسه حقوقی عدالت نو با داشتن بیش از یک دهه سابقه کاری در بخش‌های مربوط به دعاوی خانواده، بانکی، حقوقی، کیفری، ملکی، ثبتی، بین المللی و دیگر امور حقوقی با ارائه مشاوره حقوقی، قبول وکالت و ارزیابی پرونده‌ها، موکلین را از روند رسیدگی، درصد موفقیت و شرایط کلی پرونده آگاه می سازد. موسسه حقوقی عدالت نو تلاش دارد تا زمان رسیدن به نتایج پرونده را با هزینه‌های مشخص برای موکلین تسهیل کند.

آخرین مقالات موسسه حقوقی عدالت نو